כתבה ב "מזון ומשקה"
אוויר נקי למפעלי מזון ומסעדות.
חברת המאוורר סופר ונט הוקמה לפני 30 שנה על ידי אלי והרצל הרציון, המטרה הייתה לתת מענה הולם ומתאים לכל בעיות האוורור וסינון האוויר במפעלי תעשייה שונים,
ביניהם מפעלי מזון, בתי קפה, מסעדות, מטבחים מוסדיים ואולמות אירועים.
חברת המאוורר מעסיקה כ- 20 עובדים: מסגרים, פחחי מיזוג אוויר, מתקינים, טכנאים, אנשי מכירות ומנהלה.
תחום ההתמחות של החברה הוא ייצור ושיווק מנדפים, מפוחים, מסנני אוויר, מאווררים תעשייתיים, מסכי אוויר, מערפלי מים ועוד. החברה פועלת למעשה בכל רחבי הארץ והיא כיום הגדולה בתחומה לגבי ענף המזון.
"אנחנו פועלים לפי תקני הגנת הסביבה הקפדנים ביותר וכן תקן כיבוי אש 1001", אומר הרצל הרציון ."לגבי תחום כמו ענף המזון אין ספק שזה מהווה יתרון משמעותי וחשוב מאין כמותו לכל המגזרים השונים שלו".
הטכנאים של המאוורר נגישים ללקוחות הן מבחינת הידע המקצועי הרחב שיש להם והן מבחינת זמינות מהירה. החברה מחזיקה בידה מלאי זמין של מנדפים ומכונות דומות.
ראשית יש לזכור כי המנדפים מיועדים לקלוט ולסנן ריחות של בישול ואדי שמן. בענף המזון המנדפים מיוצרים בדרך כלל בהתאמה ספציפית לכל לקוח וחייבת לעמוד בתקנים של איכות הסביבה וכיבוי אש.
שנית- צריכה להיות התאמה אופטימלית בין המנדף לבין סביבת העבודה. למשל כאשר יש תקרות נמוכות מדיי ( פחות מ2.3 מטר) אז הבחירה צריכה להיות במה שקרוי מנדף מצחיה..
חשוב כמובן גם לבחור במנדפים בעלי יכולת נידוף מקסימלית ביותר. עיצוב דקורטיבי של התעלות, הקפדה על בדיקות תקופתיות ועוד.
שלישית-כאשר מתכננים מערכת סינון יש להתאים את המסננים לדרישות איכות הסביבה, לצורך נטרול ריחות חייבים לצייד את המערכת במסנני פחם פעיל, לצורך נטרול עשן ופיח ממסעדות המשתמשות בצליית בשר יש להוסיף מסננים אלקטרוסטטים.