המלצות לבחירת קולט אדים

 

איך לבחור קולט אדים ?

בחירה נכונה של קולט אדים איכותי ישמור על המטבח שלכם נקי וימנע מהריחות של הבישולים

לדלוף לסלון ולחדרים, דבר זה מצריך תכנון וחשיבה לטווח ארוך גם כאשר אתם בעיצומו של

עיצוב בית חדש או עיצוב בית קיים.

אוורור יעיל יסייע למזער את אדי השמן והריחות מתוך חלל הבית  והמטבח בפרט.

קולט האדים מומלץ מקבל בדרך כלל במה עיצובית במרכז חלל המטבח,

לכן חשוב לבדוק תחילה את היכולות הטכניים ואת היתרונות הקיימים,

זו אחת ההחלטות החשובות שאתם צריכים לקבל, ז”א לדעת בדיוק להתאים אפקטיבית

ועיצובית את קולט האדים האידיאלי שיעניק לכם אוורור וסינון  ריחות מהמטבח.

לכן יש לשים לב על מגוון הקולטים בצורות ובמבנה המתאימות למקום ולצרכים,

קיימים מספר רב של דגמים וצורות  של קולטי אדים.

קולט אדים עם ארובה : מומלץ לכל מטבח המאפשר יציאת האוויר דרך קיר חיצוני.

קולט אדים בלי ארובה : כאשר אין אפשרות לפלוט את האוויר דרך קיר חיצוני

מסופק עם מסנן שמן ועם פילטר פחם פעיל, תפקידו לנטרל את הריחות במטבח.

קולט אדים אי (תלוי מהתיקרה): מיועד להתקנה במרכז המטבח, ניתן להתקנה עם או בלי ארובה

קולט אדים תלייה : מיועד להתקנה במרכז המטבח או צמוד קיר (ניתן להתקנה עם או בלי ארובה).

קולט אדים תיקרתי : מיועד להתקנה בתיקרת המטבח (ניתן להתקנה עם או בלי ארובה).

קולט אדים תחתון: מיועד להתקנה בתחתית הארון או אינטגרלי בתוך הארון מעל הכיריים.

להלן מגוון אפשרויות לסוגי קולטי אדים  SUPER VENT בתכנון ועיצוב המטבח.

קולטי האדים מיוצרים בהתאמה אישית בגדלים החל מאורך של 50 ס”מ ועד 250 ס”מ רוחב

  לפי דרישה.קולט אדים אי מנירוסטה, קולט צמוד קיר משופע או טרפזי,

קולט אדים עגול שחור, קולט אדים נירוסטה שטוח, קולט אדים נירוסטה משופע,

קולט מעוצב שחור, קולט אדים תחתית ארון אינטגרלי, קולט טרפז בצבע,

קולט מבנה פליז או נחושת, קולט צילינדר עגול נירוסטה או בצבע שחור,

קולט אדים מלבני או עגול בצבע לבן, קולט עגול כפרי נחושת,

בבחירת קולט אדים מלבד העיצוב המיוחד יש לייחס חשיבות רבה לעוצמת השאיבה,

היניקה נמדדת במטרים מעוקבים לשעה (מק”ש) ככל שעוצמת היניקה גבוה יותר,

כך הוצאת הריחות מהירה ואפקטיבית יותר. קולטי אדים הסטנדרטיים המסופקים

בגדלים של 60 ס”מ ו 90 ס”מ מצוידים במפוח יניקה של 450 עד  800  מק”ש,

לבשלנים מומלץ מפוח שיעבוד בעוצמה של למעלה מ 1000 מק”ש,

לקולטי אדים מרכז מטבח (אי) וקולטים מוגבהים מעל 90 ס”מ מהכיריים או קולטים המותקנים

מעל חלון מומלץ עוצמת יניקה של 1500 מק”ש עד 3000 מק”ש , היניקה והחלפות האוויר מחושבת

לפי כל נפח כל המטבח, מספר זה מבוסס על מחקר פליטת פחמן חד חמצני במטבחים והצורך ביניקה

חלקיקי שמן ואדים הנישאים באוויר בזמן טיגון ובישול ממושך.

גורם מכריע וחשוב בבחירת קולט אדים הוא עוצמת הרעש )נמדד ב DB  )

רוב קולטי האדים מסופקים עם שלוש עוצמות מהירות, עוצמת מהירות הגבוהה המכסימלית

שימושית לזמן הבישול המסיבי אך מאחר ועוצמת הרעש לעיתים בלתי נסבלת (לאוזניים רגישות)

ניתן לעבור למהירות הנמוכה שכמובן מקטינה את עוצמת השאיבה. למי שייש אפשרות מומלץ

להזמין קולט אדים עם מפוח חזק  הנמצא בתא אקוסטי שקט במיוחד,

(ניתנת להתקנה חיצונית או פנימית). ועל ידי כך לחסוך רעשים מיותרים.

מלבד הפעלה ידנית, כיום ניתן להפעיל את המפוח ואת התאורה ע”י שלט רחוק,

מומלץ במיוחד לקולטים המותקנים גבוהה כגון מרכז מטבח, תיקרתי או מעל חלון.

אם בחרתם קולט אדים איכותי  וקיימת אפשרות שימוש במפוח חיצוני, העבודה תתבצע

בצורה השקטה והטובה ביותר. אופציה זו תאפשר להציב את הקולט בכל מקום שתרצו

מבלי לפגוע באסתטיקה ובעיצוב של המטבח, כמו כן ניתן לשלב את צנרת האוורור

באותו גוון או צבע של הקולט.

גובה מומלץ להתקנת הקולט הוא בין 60-100 ס”מ מעל הכיריים הכול בהתאם לאפשרויות

ועוצמת היניקה, מפוח המותקן מעל הכיריים בגובה העולה 70 ס”מ מצריך מפוח עם עוצמת יניקה

גבוהה יותר מ800 מק”ש. חישוב עוצמת היניקה הוא פי עד 20 מנפח המטבח. לדוגמא למטבח

של 60 מ”ק (שטח כפול גובה) נבחר מפוח בעוצמת שאיבה של 1200 מק”ש.

ז”א במהלך העבודה הקולט ישאב את האוויר במטבח 20 פעמים בשעה

(כל 3 דקות יוחלף האוויר המזוהם במטבח לאוויר נקי).

מסנני שמן המומלצים ביותר הם הבנויים מנירוסטה שהם גם עוצרי להבות אין צורך להחליפם

אלא רק לשוטפם עם מסיר שומנים או הכנסה למדיח. יקר יותר אך לאורך זמן כלכלי יותר.

מסננים חד-פעמיים מאלומיניום יעילותו הולכת ופוחתת ויש להחליפם לעיתים תכופות יהיו

יקרים בסופו של דבר מקולט נירוסטה רב-פעמי,

תאורה מומלצת לקולטי האדים הוא תאורת לד, מפיק עוצמת אור גבוהה מעוצבת וחסכונית יותר.

מסנני ריחות (פילטרים) במידה לא קיימת אופציה של יציאה חיצונית, מומלץ לבחור

במסנני פחם איכותיים, שתפקידם לנטרל את הריחות והאדים שנפלטו בזמן הבישול,

מסננים אלו יש להחליפם אחת לשנה ולפי הוראות היצרן.

מאמרים נוספים שעשויים עניין אותך

קידום אתרים לעסקים קידום אתרים לעסקים
שינוי גודל גופנים